Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien pie Sīnāja pussalas apšaudīts Ēģiptes jūras flotes kuģis, vēsta aģentūra "Reuters".

Atbildību par uzbrukumu ir uzņēmusies teroristiskā organizācija "Islāma valsts".

Informācija liecina, ka neviens no ekipāžas apkalpes nav cietis.

Ēģiptes armija paziņojusi, ka pēc teroristu veiktās apšaudes kuģis aizdedzies. Neilgi pēc tam islāmistu radikāļu darbību novērošanas centrs atklājis, ka ar sociālo tīklu starpniecību "Islāma valsts" kaujinieki uzņēmušies atbildību par uzbrukumu.


2. jūlijā Ēģiptes armija paziņojusi par pilnīgas kontroles iegūšanu pār Sīnāja pussalu. Toreiz, pēc armijas pārstāvja teiktā, specoperācijas laikā nogalināti vairāk nekā 100 ekstrēmistu. Ēģiptes armijas rindās gājuši bojā 17 ēģiptieši – 13 karavīri un četri virsnieki.

Sīnāja pussala atrodas uz robežas starp Izraēlu un Gazas sektoru. Saskaņā ar 1979. gada pamiera līgumu starp Ēģipti un Izraēlu, pussala ir demilitarizēta zona, taču, par spīti tam, tā joprojām ir viena no nemierīgākajām Ēģiptes vietām.

Sīnāja pussalā kaujinieki ir cīnījušies pret drošības spēkiem vairākus gadus. Pēc Ēģiptes prezidenta Muhameda Mursi gāšanas kaujinieki aktivizējuši savus uzbrukumus. 2014. gada oktobrī šeit notikusi teroraktu sērija, kuru rezultātā gājuši bojā vairāk nekā 30 cilvēki.

Pēc šiem notikumiem Sīnāja pussalā uz trim mēnešiem tika ieviesta ārkārtas situācija. Šā gada janvārī uz pussalas notikuši jauni terorakti, kuros dzīvību zaudējuši 32 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!