Piektdien Lietuvas galvaspilsētā Viļņā pie Vides aizsardzības ministrijas uz piketu pulcējās mednieki, daudzi bija līdzi paņēmuši arī savus aroda suņus, vēsta portāls "Delfi.lt".

"Mēs tos dresējām medībām, nevis gulēšanai uz dīvāna," norāda kāds no akcijas dalībniekiem. Kā stāsta mednieki, viņi ar piketu grib atgādināt par savu eksistenci, aizstāvēt savas tiesības un tikt sadzirdēti.

Lietuvas vides aizsardzības ministrs Kestutis Mažeiku 8. maijā veica izmaiņas medību noteikumos, kā arī no 2022. gada atļāva medības ar arbaletu. Taču šis punkts izraisīja sabiedrības sašutumu un tika svītrots. Savukārt premjers Sauļus Skvernelis pieprasīja atsaukt visu dokumentu kopumā, skaidro "Delfi.lt".

Dokuments gan joprojām nav atsaukts. Mažeika norāda, ka ir apturējis visu labojumu paketi, kamēr to izvērtēs Medību padome.

Dabas aizstāvji vērš uzmanību, ka ministra labojumi atļauj invazīvo sugu medības ar suņiem diennakts tumšajā laikā, atļauj izmantot prožektorus ne tikai mežacūku medībās, pagarina āpšu medību sezonu, kā arī veiktas citas izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!