Foto: AFP/Scanpix/LETA

Totalitārās Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns, kura darba nozīmīga daļa ir piedalīties propagandā par valsts labklājību un sava tēla stiprināšanā, paviesojies kravas transporta rūpnīcā Phenjanas provincē.

Kā liecina oficiālās ziņu aģentūras KCNA izplatītie fotoattēli, vadonis aplūkojis jaunas kravas automašīnas un no kāda auto kabīnes pat devis padomus padotajiem, kuri savos mazajos blociņos cītīgi pierakstījuši svarīgāko.

Tiesa, kopš sabruka Ziemeļkorejas svarīgākā finansētāja PSRS, valsts nonāca dziļā nabadzībā un vairs nespēja pati nodrošināt iztiku saviem pilsoņiem, uzturēt infrastruktūru, rūpniecību un nodrošināt pietiekamu elektroenerģijas daudzumu.

Nav pilnīgas pārliecības, vai biežajos propagandas attēlos ar skatiem no sterili tīrām rūpnīcām, patiešām notiek īsta ražošana un vai produkcijas paraugi nav ievesti no pašreiz tuvākās sabiedrotās Ķīnas.

Par spīti nabadzībai, Ziemeļkoreja milzu resursus velta kodolieroči izstrādei, par ko saskaras ar starptautiskām sankcijām, kas situāciju valstī neuzlabo.

Ziemeļkoreja arī ir viena no pasaules korumpētākajām valstīm, aiz sevis atstājot vien Dienvidsudānu un Somāliju, liecina "Transparency International" dati. Tāpat Ziemeļkorejā notiek plaši cilvēktiesību pārkāpumi un darbojas soda nometnes, kur izmitina režīmam neuzticamos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!