Foto: AP/Scanpix/LETA
Abiskas rajonā Jakutijā pagājušajā vasarā atrasta vilka galva, kas izskalota Tireķahas upes krastā Abiskas rajonā. Nupat publicētos pētījumos atklāts, ka tā ir vairāk nekā 40 000 gadus sena, turklāt ar ļoti labi saglabātu vilnu, zobiem, ādas un smadzeņu audiem, vēsta "The Moscow Times".

Krievijā Atrastā vilka galva ir ievērojami lielāka nekā mūsdienu vilkiem, taču eksemplāram nav saglabājušās acis. Tiek uzskatīts, ka līdz šim dzīvnieka daļas saglabāt palīdzējusi to atrašanās mūžīgajā sasalumā, bet tas sācis atkust, un upe izgrauzusi jaunu gultni, atsedzot vilku.

Vilka galvas atradējs Pāvels Jefimovs to nodevis Jakutijas Zinātņu akadēmijai. Tajā paņemti dažādi audu paraugi un vairāki no tiem nosūtīti uz pētniecības institūtiem citviet pasaulē. Sadarbībā ar Japānas un Zviedrijas zinātniekiem noteikts, pirms cik ilga laika vilks klīdis pa Sibīriju.

Tagad zinātnieki nolēmuši īstenot tā dēvēto plastināciju, aizvietojot vilka galvā esošos taukus un ūdeni ar plastmasu. Tādējādi ar ķīmiskiem līdzekļiem vilka izskats tiks saglabāts, ļaujot galvu turpmāk turēt nesasaldētā stāvoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!