Foto: AFP/Scanpix/LETA
Tūkstošiem kubiešu izgājuši Havanas un citu pilsētu ielās, lai protestētu pret valsts komunistisko iekārtu. Šīs ir lielākās demonstrācijas Kubā gandrīz 30 gadu laikā, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Demonstranti skandēja saukļus, pieprasot brīvību, demokrātiju un arī vakcīnas, kuras varētu palīdzēt tikt galā ar jaunā koronavīrusa uzliesmojumu valstī.

Kubas prezidents Migels Diass Kanels nemieros vainoja ASV. "Mēs aicinām visus valsts revolucionārus, visus komunistus, iziet ielās, kur notiek šīs provokācijas (..) un izšķiroši, stingri un drosmīgi nostāties pret tām", viņš sacīja.

Protestu apturēšanā iesaistīti tikuši arī valsts drošības spēki un izskanējušas ziņas par sadursmēm starp drošībniekiem un demonstrantiem.

Protestētāji pauda neapmierinātību arī ar nepietiekamo vakcīnu pret Covid-19 skaitu valstī. Svētdien Kubā reģistrēti nepilni 7000 saslimšanas gadījumi ar Covid-19 un 47 ar vīrusu saistīti nāves gadījumi. Piektdien Kubas varas iestādes apstiprināja izmantošanai pašizstrādātu Covid-19 vakcīnu "Abdala". Tā ir pirmā Latīņamerikā tapusī Covid-19 vakcīna, kas nonākusi līdz apstiprināšanas stadijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!