Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa sievas Melānijas Trampas dzimtajā Slovēnijā uzmeistarota koka statuja, kas atdarina Baltā nama saimnieku, vēsta portāls "The Hill".

Aptuveni septiņus metrus augstā statuja uzslieta uz privātas zemes Sela pri Kamniku ciemā, kas atrodas aptuveni 30 kilometrus uz ziemeļrietumiem no galvaspilsētas Ļubļanas.

Skulptūra attēlo Trampu zilā uzvalkā, ar sarkanu kaklasaiti un augstu gaisā dūrē savilktu roku.

Koka Trampa autors, kura identitāte nav atklāta, vietējam TV kanālam "Kanal A" pastāstīja, ka doma bija attēlot ASV prezidentu kā Supermenu vai Brīvības statuju.

Mākslinieks statuju uzbūvējis kopā ar vietējiem jauniešiem un savu darbu sauc par provokāciju, jo "pasaule ir pilna ar populismu", raksta "The Independent".

Bijušais Slovēnijas deputāts un rakstnieks Igors Omerza, kurš ir rakstījis par Melāniju Trampu, uzskata, ka statuju var uztvert dažādi – gan kā Lēdiju Brīvību, gan populistu diktatora dzels dūri, raksta "The Washington Post".

Tas parāda Slovēnijas cilvēku "mīlestības un naida" attiecības ar Trampu, viņš uzsver.

"Tramps vienmēr ir ziņās. Es nedomāju, ka jaunie cieminieki, kas to uzcēla, ir par viņu," norāda Omerza.

Pret Trampu Slovēnijā ir dažāda attieksme, bet daudziem viņš patīk pateicoties sievai Melānijai, kura ir kļuvusi par Slovēnijas zināmāko eksportu. Trampa statuja lūkojoties Melānijas dzimtā ciema Sevnicas virzienā.

Jūlijā Sevnicā tika atklāta Melānijas Trampas koka statuja, kas izpelnījusies pretrunīgus vērtējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!