Grieķijas valdība un ANO Bēgļu aģentūra uz Grieķijai piederošo Lesbas salu, kas atrodas netālu no Turcijas krastiem, nosūtījusi papildspēkus un kuģus. Lesbas salā šobrīd pa Egejas jūru ar laivām un plostiem nonākuši jau aptuveni 25 000 bēgļu.

Viņi uz salas ir praktiski "iesprūduši", raksta "BBC". Migrantu uzņemšanas centrs no savām telpām jau bijis spiests pārvietoties uz futbola stadionu, lai izskatītu migrantu dokumentus pirms viņu pārvešanas tālāk uz Grieķijas sauszemi.

Grieķijas migrācijas ministrs Jānis Mouzalas pirmdien paziņoja, ka Lesba jau "draud uzsprāgt". Migrantu uzņemšanas centrs pēdējo nedēļu strādā visu diennakti, un naktī uz pirmdienu bijuši nepieciešami policijas un krasta apsardzes papildspēki, lai nomierinātu vairākus tūkstošus šaurībā izmitināto migrantu.

Šogad Eiropā nonākušo migrantu skaits tiek lēsts jau ap 340 000, no kuriem lielākā daļa ieradusies pa jūras ceļu no Ziemeļāfrikas un Turcijas.

Lesbas salā dzīvo aptuveni 100 000 cilvēku. Tā reiz bija mājvieta sengrieķu dzejniecei Sapfo, kuras sestajā gadsimtā pirms mūsu ēras rakstītajā dzejā pausta viņas mīlestība pret citām sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!