Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sestdien, 16. septembrī, ar drošības pasākumiem un vērienīgu alus daudzumu Vācijas dienvidu pilsētā Minhenē atklāti ikgadējie alus svētki "Oktoberfest" ("Oktobra svētki"), ziņo ārvalstu mediji.

Īpaša vērība šogad pasākuma laikā ir pievērsta drošībai. Pasākuma apmeklētājiem jāaiziet stingrās drošības pārbaudes. Tāpat viņiem jārēķinās ar to, ka pasākuma teritorijā nevar ienest dažādus priekšmetus, liela izmēra somas un citas lietas.

Par pasākuma drošību rūpēsies vismaz 650 drošībnieki, kas ir par 200 vairāk nekā pērn. Tāpat visur uzstādītas videonovērošanas kameras.

Vairāki pasākuma apmeklētāji bija ģērbušies Bavārijas tautastērpos un pulcējās garās rindās ilgi pirms pirmo alus telšu atvēršanas.

Svētki tradicionāli iesākās ar Minhenes mēra Dītera Reitera saucienu ""O'zapft is" ("Muciņa ir vaļā"). Viņš ar āmuru rokās izsita spundi alus mucai, tādējādi atklājot grandiozo alus festivālu.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kā ziņo "The Local", šogad alus cenas festivāla laikā ir paaugstinājušās, proti, 1 litrs ar alu maksās 10,95 eiro, kas ir par 25 centiem vairāk nekā pērn.

Lai gan "Oktoberfest" šogad svin 207 gadu jubileju, šie svētki tika rīkoti tikai 184.reizi, jo pasākums vēstures gaitā ir ticis atcelts divu holeras epidēmiju, Pirmā un Otrā pasaules kara, kā arī ekonomisku un politisku krīžu dēļ.

Oktobra alus svētku pirmsākums bija Bavārijas kroņprinča Ludviga un Saksijas-Hildburgha princeses Terēzes kāzu svinības 1810. gada 12. oktobrī.

Līksmais festivāls Minhenē norisināsies līdz 3. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!