Foto: AP/Scanpix/LETA

Pasažieru lidmašīna no Bangladešas pēc nolaišanās laikā Nepālas galvaspilsētas Katmandu lidostā uzliesmojusi, ziņo aģentūra AP. Daļa pasažieru negadījumā gājuši bojā.

Lidmašīnā esot atradies 71 cilvēks - 67 pasažieri un četri apkalpes locekļi. No viņiem pēc dažādu mediju ziņām slimnīcās nogādāti 17 līdz 30 izdzīvojušie, bet līdz šim Nepālas policija apstiprinājusi 38 cilvēku nāvi.

Ziņu aģentūra vēsta, ka no skrejceļa puses pacēlušies tālu redzami biezu dūmu mutuļi. Savukārt fotogrāfijās redzams, ka lidmašīna ir pilnībā sadegusi.

Lidmašīna ielidojusi no Bangladešas galvaspilsētas Dakas, aģentūrai norādījis kāds lidostas pārstāvis. Lai gan viņš arī apgalvojis, ka lidmašīna aizdegusies pirms saskaršanās ar zemi un apstājusies pļavā blakus skrejceļam, fotogrāfijās redzams, ka lidmašīna ir sadalījusies fragmentos.

Arī kāda aculieciniece, amerikāniete Amanda Samersa, medijam norādījusi, ka lidmašīna lidojusi tik zemu, ka licies, tā ieskries kalnos. No viņas mājas loga nav bijis saprotams, vai lidaparāts paguvis sasniegt skrejceļu, taču bijuši dzirdami divi spēcīgi sprādzieni, uzliesmojusi uguns, bet ugunsdzēsēji liesmas savaldījuši dažu minūšu laikā.

Avarējusī "Bombardier Dash 8 Q-400" lidmašīna piederot aviokompānijai "US-Bangla Airlines".

Katmandu lidostā notikušas vairākas traģiskas aviokatastrofas. Pēdējā notika 2012. gada decembrī, kad pēc sadursmes ar putnu tūlīt pēc pacelšanās avarēja neliela "Sita Air" propellerlidmašīna. Avārijā bojā gāja visi 19 lidaparātā esošie cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!