Foto: AFP/Scanpix

Mulsinošu situāciju Nīderlandē radījusi kāda krāsojamā grāmata, kurā varēja izkrāsot Ādolfu Hitleru, ceturtdien informē britu raidsabiedrība BBC.

Kā redzams fotoattēlos, Hitlers krāsojamā grāmatā bija pacēlis labo roku jeb rādījis nacistu sveicienu. Savukārt pie rokas tam ir lenta, kurā redzama svastika.

Grāmatveikalu ķēdes pārstāvis atvainojies par notikušo. "Es paužu dziļu nožēlu par notikušo," sacījis veikalu pārstāvis.

Medijs atzīmē, ka grāmata ražota Indijā. Tāpat neesot skaidrs, kāpēc tajā ticis iekļauts Ādolfa Hitlera attēls. Grāmatas izdevēju pārstāvji skaidrojuši, ka "vīrietim, kurš radījis krāsojamo grāmatu, noteikti bijusi grāmata ar slaveniem cilvēkiem, tāpēc viņš dažus nolēmis iekļaut krāsojamajā grāmatā."

BBC informē, ka grāmatā iekļauti citas vēsturiski nozīmīgas personības, piemēram, Nelsons Mandela, Alberts Einšteins, kā arī Ābrams Linkolns.

Šī grāmata arī izraisījusi plašu neapmierinātības vilni sociālajos tīklos, uzsver medijs. Vairāki bērnu vecāki pauduši savu nostāju pret Ādolfa Hitlera iekļaušanu krāsojamajā grāmatā.

"Kauns," tā kāds sociālo tīklu lietotājs bija ierakstījis uzņēmuma "Facebook" lapā. Tāpat vecāki arī publicējuši fotoattēlus tviterī ar šo krāsojamo grāmatu.

BBC norāda, ka krāsojamā grāmata uzreiz izņemta no apgrozības, kad tajā tika konstatēts Hitlera attēls. Tāpat uzņēmums piedāvājis kompensācijas visiem pircējiem, kas nopirkuši šo krāsojamo grāmatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!