Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēc gados jauna homoseksuāla vīrieša nogalināšanas Spānijas ziemeļrietumu Galīcijas reģionā policija apcietinājusi trīs ar slepkavību saistītus vīriešus, bet visā valstī izcēlušies protesti, vēsta "The Guardian".

Nogalinātais 24 gadus vecais Semjuels Luizs bija cilvēku aprūpētājs. Pagājušās piektdienas vakarā viņš ar draugiem bija izgājis ballēties Akoruņas pilsētā, kad pie kāda kluba izcēlies strīds starp viņu un garāmgājējiem. Luizs tobrīd zvanīja videozvanā, bet garāmgājēji apvainoja puisi viņu filmēšanā.

Pēc visiem apstākļiem spriežot viens no garāmgājējiem viņiem uzbruka, smagi sasitot Luiza seju. Pēc piecām minūtēm uzbrucējs atgriezās ar vēl 12 citiem cilvēkiem, kuri piekāva jauno vīrieti līdz viņš nonāca bezsamaņā. Luizs no gūtajām traumām sestdienas rītā slimnīcā mira.

Līdz šim aizturēti trīs Akoruņas iedzīvotāji, kuri ir vīrieši vecumā no 20 līdz 25 gadiem, vēsta policija. Policija neizslēdz, ka lietas ietvaros arestēti tiks vēl citi cilvēki.

Ziņa par nāvējošo uzbrukumu šonedēļ izsaukuši plašus protestus Akoruņā, Madridē, Barselonā, Valensijā, Salamankā, Bilbao un Zaragozā. Spānijas premjers izteicis mirušā piederīgajiem līdzjūtību, kā arī norādīja, ka "[Spānija] nespers soli atpakaļ attiecībā uz brīvībām un tiesībām, un Spānija ar to nesamierināsies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!