Turcijas galvaspilsētā Ankarā svētdien nogranda spēcīgs, domājams, bumbas sprādziens, kurā dzīvību zaudējuši vismaz 32 cilvēku, bet vairāk nekā 100 ir guvuši ievainojumus, vēstīja Turcijas mediji.

Televīzija NTV ziņoja, ka bumba eksplodēja netālu no parka Ankaras galvenajā skvērā. Sprādziens notika, vieglajai automašīnai ietriecoties autobusā. Iespējams, vieglajā automašīnā bija ievietotas sprāgstvielas.

Sprādzienā bojā gājuši vismaz 32 cilvēku, bet vairāk nekā 100 ievainoti, atsaucoties uz Turcijas varas pārstāvjiem, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Notikuma vietā strādā mediķi, ugunsdzēsēji un policisti, vēsta CNN.

"Atsaucoties uz glābšanas dienestu teikto, bojā gājuši vismaz 32 vietējie iedzīvotāji. Sprādzienu izraisījusi vieglā automašīna, kas ietriekusies autobusā. Vieglajā automašīnā bija ievietotas sprāgstvielas," teikts valdības paziņojumā.

Turcijas veselības ministrs preses konferencē sacīja, ka 30 cilvēki gājuši bojā notikuma vietā, četri cilvēki miruši slimnīcā, no kuriem, domājams, divi bijuši terorakta rīkotāji, vēsta BBC.

Vairāk nekā 125 cilvēki nogādāti slimnīcās, no kuriem 19 atrodas kritiskā stāvoklī.

Pagaidām neviens teroristu grupējums nav uzņēmies par notikušo atbildību, vēsta BBC.

Savukārt britu raidsabiedrība, atsaucoties uz ziņu aģentūras "Reuters" informāciju, vēsta, ka atbildību par uzbrukumu uzņēmies ar Turcijā aizliegto Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK), iespējams, saistīts kaujinieku grupējums.

"Ir pārāk agri runāt par to, kas veicis šo uzbrukumu. Izmeklēšana turpinās," CNN norādīja kāda Turcijas amatpersona. "Mūsu prioritāte pašlaik ir sprādzienā ievainotie".

Līdzjūtību savā tvitera kontā izteicis arī Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Viņš pauž nosodījumu terora aktam, kā arī izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem un draugiem.

Ministrs Latvijas vārdā pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus sprādzienā cietušo ģimenēm un viņu tuviniekiem, kā arī novēl ātrāku izveseļošanos ievainotajiem.

Jau vēstīts, ka 17. februārī, pašnāvnieku teroristu sarīkotā uzbrukumā armijas autobusu kolonnai tika nogalināti 29 cilvēki.

Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās ar Turcijā aizliegto Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK), iespējams, saistīts kaujinieku grupējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!