Foto: Reuters/Scanpix
Nelegālie imigranti Grieķijā un Maķedonijā masveidīgi iepērk velosipēdus, lai ar tiem ātrāk nonāktu bagātajās Rietumeiropas valstīs, novērojuši aģentūru fotogrāfi.

Līdz šim imigranti no Āfrikas valstīm un Sīrijas, kā arī Afganistānas, pa jūru vai caur Turciju kājām nonāca Grieķijā un tālāk uz Rietumeiropu gāja ar kājām vai nelegāli brauca ar vilcieniem.

Pēc tam, kad Grieķijas un Maķedonijas policija uzsāka nelegālo vilcienu pasažieru masveida arestus, kā arī liels skaits ar kājām ejošo imigrantu uz ceļiem un dzelzceļiem gāja bojā dažādos negadījumos, imigranti pasākuši izmantot jaunu taktiku - viņi uz Rietumeiropu dodas ar velosipēdiem.

Liela daļa no iebraucējiem, īpaši Sīrijas, savas mājas nav pametuši nabadzības, bet gan kara un vajāšanas dēļ un ir gana turīgi, lai iegādātos divriteņus visai ģimenei. Tas savukārt tiem ļauj salīdzinoši raiti, kā arī likumīgā veidā dotos uz ziemeļiem (ja neskaita to, ka viņu atrašanās valstī pati par sevi daudzos gadījumos ir nelikumīga). Viņu tradicionālais maršruts ved no Grieķijas cauri Maķedonijai, Serbijai, Ungārijai vai Horvātijai un Slovēnijai tālāk uz ziemeļrietumiem.

Šobrīd gan Ungārija paziņojusi, ka imigrantu iebraukšanas ierobežošanai tā plāno slēgt robežu ar Serbiju, kā arī būvēt četrus metrus augstu žogu visā tās garumā. Serbijas premjers savukārt paziņojis, ka šāda politika problēmu neatrisinās un cer tuvākajā laikā vienoties ar kaimiņvalsts līderiem par racionālāku problēmas risinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!