Otrdien radinieki un citi tuvākie šaurā lokā atvadījās no Lietuvā pagājušajā nedēļā nolaupītās un nogalinātās Ievas Strazdauskaites.

Jauniete pazuda pagājušās nedēļas sākumā. Dienu pēc pazušanas policija atrada viņas vadīto automašīnu "Audi A7", bet vēl pēc divām dienām viņas mobilo telefonu. Savukārt zemē apraktās Strazdauskaites mirstīgās atliekas tiesībsargi uzgāja pēc piecu dienu ilgiem meklējumiem Ķedaiņu lidlauka teritorijā.

Sākotnējā nozieguma hronika liecina, ka uzbrucēji sievietes vadīto automašīnu inscenētā ceļu satiksmes negadījumā apstādinājuši netālu no Elektrēniem. Pēc tam Strazdauskaite un viņas automobilis tika nolaupīti, bet jau tajā pašā vakarā jaunā sieviete nogalināta.

Uz sievietes ķermeņa bijuši vairāki ievainojumi. Visvairāk ievainojumu un sitienu pagaidām saskaitīts tieši uz galvas.

Svētdien Viļņas pilsētas rajona tiesa četriem no sešiem vīriešiem, kuri tiek turēti aizdomās par 26 gadus vecās Strazdauskaites nogalināšanu, par drošības līdzekli piemēroja trīs mēnešu arestu.

Viens no šiem vīriešiem, kuriem piespriests trīs mēnešu arests tiek identificēts kā Kedaiņos dzīvojošais "K.B.". Vīrieša paziņas viņu raksturojuši kā ļoti pieklājīgu, kārtīgu un izpalīdzīgu, taču viņam paticis grezns dzīvesveids, raksta "Delfi.lt"

Savukārt medijs "15min.lt", atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta, ka "K.B." ģimene aizrāvusies ar automašīnu tirgošanu. Tiek pieļauts, ka Strazdauskaites slepkavām bijis arī līdzzinātajs, kurš nozagtās automašīnas pārdevis "melnajā tirgū".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!