Foto: AFP/Scanpix
Trešdien Francijas galvaspilsētas Parīzes priekšpilsētā Sendenī neitralizētais grupējums plānojis "nenovēršamus" uzbrukumus Šarla de Golla starptautiskajai lidostai un lielam iepirkumu centram, ziņo Francijas nacionālā televīzija "France 2".

Trešdienas rītā policija vairāku stundu ilgā specoperācijā neitralizēja kādu teroristu grupējumu. Operācijā viens aizdomās turētais nogalināts, viena sieviete uzspridzinājās, bet vēl piecus izdevās dzīvus aizturēt.

Sākotnēji bija domāts, ka Sendenī operācija veikta saistībā ar aizdomās turētajiem par 13. novembra asiņainajiem uzbrukumiem Parīzes vairākās vietās. "Melnajā piektdienā" uzbrukumus veica trīs teroristu komandas, bet tagad policija neoficiāli atzinusi, ka Sendenī bāzējusies ceturtā teroristu komanda.

"France 2" kāds avots policijā norādīja, ka "ceturtā komanda", visticamāk, jau trešdienā bija plānojusi veikt ievērojamus teroraktus Sendenī tuvumā esošajā Šarla de Golla lidostā un iepirkumu centrā "Quatre Temps". Tomēr policijas pēdējā brīdī veiktā operācija ļāvusi izvairīties no vēl viena terorakta Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!