Foto: Shutterstock

Slimnīca Francijā nedziedināmi slimiem pacientiem atvērs vīna bāru, lai uzlabotu viņu pēdējās dienas, vēsta portāls "Telegraph".

Klermonferānas Universitātes slimnīcas pacienti no septembra varēs piedalīties vīna degustācijās medicīnas iestādes darbinieku uzraudzībā. Bāru atvērs slimnīcas paliatīvās aprūpes centrā, piekrišanu tam jau devušas Francijas amatpersonas.

Pacientiem būs ļauts aicināt draugus un ģimeni, lai kopā degustētu vīnu.

Slimnīcas ārste nākusi klajā ar šādu ideju, jo, viņasprāt, pacientiem ir tiesības izbaudīt savas pēdējās dienas. Viņa arī uzsver, ka vīna garša ir garša, ko tradicionāli piedēvē Francijai.

Slimnīcas bārā grasās pasniegt ne tikai vīnu, ko ziedos vietējie iedzīvotāji, bet arī šampanieti un viskiju.

Ja iecerētā ideja būs veiksmīga, tad slimnīcas personāls cer, ka arī citas medicīnas iestādes pārņems šo praksi.

Slimnīcas personālu, kas strādās bārā, speciāli apmācīs sociālantropologi.

Franči turas pie pārliecības, ka divas vīna glāzes dienā nāk par labu veselībai, lai gan jaunākie pētījumi rāda pretējo.

Pirms diviem mēnešiem publicētajā pētījumā žurnālā "Amerikāņu Medicīnas asociācija" rakstīts, ka vīnu saturošie antioksidanti nenodrošina cilvēkiem ilgāku mūžu, kā arī nesamazina risku saslimt ar vēzi.

Lai mainītu cilvēku attieksmi pret dzeršanu, Francijas valdība ir norādījusi, ka uzņēmumi varētu aizliegt saviem darbiniekiem darbavietā un darbalaikā lietot vīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!