Foto: AP/Scanpix
Franču karavīri, kas Jaungada dienā apsargāja mošeju Valansas pilsētā Francijas dienvidaustrumos, sašāvuši cilvēku, kas centies viņiem uztriekties ar mašīnu, paziņojušas vietējās varas iestādes.

Policija norāda, ka "Peugeot" vadītājs, kura identitāte netiek atklāta, autostāvvietā pie mošejas tīšām palielinājis ātrumu un divreiz centies sabraukt karavīrus, viegli savainojot vienu no viņiem. Pirmajā reizē karavīri raidījuši brīdinājuma šāvienus, bet otrajā ievainojuši braucēju rokā un kājā. Autovadītāja stāvoklis ir nopietns, bet viņa dzīvībai briesmas šobrīd nedraud. Vēl viena lode trāpījusi nejaušam garāmgājējam un viegli ievainojusi viņu kājā.

Braucējs darbojies viens. Zināms, ka līdz šim viņš nebija nonācis drošības dienestu uzmanības lokā.

Kā atzinis Valansas mērs Nikolā Daragons, karavīri "rīkojušies ar lielu paškontroli". Viņu rīcību atzinīgi vērtējuši arī Francijas premjerministrs Manuels Valss, iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs un aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns.

Valansas mošeja ir viena no tūkstošiem objektu, kas Francijā tiek apsargāti pēc traģiskajiem džihādistu uzbrukumiem Parīzē.

Pēc mēra teiktā, šī mošeja nav izplatījusi radikālas mācības un pazīstama kā "mierīgu lūgšanu vieta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!