Foto: AFP/Scanpix

Francijas lauksaimnieki un kravas automašīnu vadītāji pirmdien kopīgā akcijā bloķēja galvenos ceļus, kas ved uz un no Kalē pilsētas, lai mudinātu slēgt tur izveidoto nelegālo imigrantu nometni "Džungļi".

Smidzinošajā lietū ap 70 kravas automašīnas sāka braukt lēnām pa nozīmīgo autoceļu "A16", kas ir galvenais kravu un pasažieru pārvadājumu ceļš uz Lielbritāniju gan caur Lamanša tuneli, gan Kalē ostu.

Gaidāms, ka lauksaimnieki ar traktoriem demonstrācijai pievienosies vēlāk. Organizatori cer, ka līdz 500 cilvēku pievienosies "cilvēku ķēdei" vēlāk pirmdien paredzētajā protesta akcijā galvenajā stadionā Kalē.

"Mēs neesam saņēmuši atbildes, tādēļ mēs rīkojam blokādi," sacīja Frederiks van Gansbeke, kurš pārstāv Kalē uzņēmējus un veikalu īpašniekus.

Nikolā Lotēns, kuram netālu esošajā Buloņā pieder loģistikas kompānija, sacīja, ka "katru dienu mums ir jāuztraucas, vai darba diena netiks sabojāta, vai kāds migrants neiezagsies zem kravas pārsega".

"Ja tiek sabojātas preces, tās nekavējoties ir jāved atpakaļ uz bāzes noliktavu," viņš piebilda.

Migranti no "Džungļiem" bieži veido paši savas ceļu blokādes, lai palēninātu uz Lielbritāniju braucošo kravas automašīnu gaitu, tādējādi cerot tajās iekļūt un nonākt ārvalstīs.

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs pagājušajā nedēļā solīja slēgt "Džungļu" nometni "pēc iespējas ātrāk".

Francija vairākkārt ir centusies nometni slēgt. Varas iestādes lēš, ka telšu un pagaidu apmetņu ciematā pašlaik dzīvo nepilni 7000 migrantu. Pēdējo mēnešu laikā migrantu plūsma ir pastiprinājusies un ir pieaudzis arī nometnes iemītnieku skaits.

Labdarības organizācijas, kas palīdz migrantiem nometnē, paziņojušas, ka tajā reāli dzīvo līdz pat 10 tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!