Foto: AFP/Scanpix/LETA
Apelācijas tiesa Parīzē ceturtdien piesprieda 30 gadu cietumsodu Abdelkaderam Meram, kura brālis Mohameds Mera 2012.gadā nošāva septiņus cilvēkus Tulūzā un tās apkārtnē, atzīstot viņu par vainīgu līdzdalībā šajās slepkavībās.

36 gadus vecajam Abdelkaderam Meram 2017. gadā tika piespriests 20 gadu cietumsods par pievienošanos teroristu organizācijai, bet toreiz zemākas instances tiesa viņu attaisnoja apsūdzībās par līdzdalību brāļa izdarītajās slepkavībās.

Apelācijas tiesa pieņēma lēmumu pēc 12 stundas ilgas apspriešanās un piesprieda 30 gadus cietumā. Prokuratūra bija lūgusi piespriest viņam mūža ieslodzījumu.

Mohameds Mera 2012. gada martā vispirms nošāva trīs Francijas desantniekus, bet pēc tam devās uz ebreju skolu Tulūzā, kur viņš nošāva rabīnu, divus viņa bērnus trīs un piecu gadu vecumā, un astoņus gadus vecu meiteni.

Viņš tika nogalināts policijas operācijā trīs dienas pēc tam, kad bija pastrādājis šīs slepkavības.

Šis bija lielākais uzbrukums ebrejiem Francijā upuru skaita ziņā triju gadu desmitu laikā un iezīmēja jaunus draudus, kurus rada Francijā dzimuši radikāļi.

Apelācijas tiesa arī samazināja brāļu Meru draugam Fetaham Malki piespriesto cietumsodu no 14 gadiem līdz 10 gadiem. Malki tika notiesāts par pievienošanos teroristu grupējumam un par ieroča un pretložu vestes sagādāšanu Mohamedam Meram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!