Francijā zinātnieki paziņojuši, ka ir noskaidrojuši atšķirību starp taisniem un cirtainiem matiem un ka šis atklājums viņiem varētu palīdzēt izstrādāt medikamentus, kurus lietojot, sprogaini mati kļūs taisni, bet taisni mati - lokaini.
Zinātnieki arī uzskata, ka, lietojot šīs zāles, samazinātos nepieciešamība izmantot matu krāsas, jo ar līdzekļa palīdzību varētu izdoties atjaunot pigmentu priekšlaicīgi nosirmojušos matos, vēstīja laikraksts "Daily Telegraph".

Zinātnieki no kompānijas "L'Oreal" Parīzē izaudzēja matus laboratorijas apstākļos, lai noskaidrotu, kas nosaka to, vai mats ir taisns vai sprogains.

Viņi secināja, ka cilvēkiem ar cirtainiem matiem mata sīpols ir āķveida, savukārt taisnmatainiem cilvēkiem - taisns. Mata sīpoliņš atrodas četrus milimetrus zem ādas virsējā slāņa. Kad mats sāk augt, tas saglabā sīpoliņa (folikula) formu.

"No izliekta folikula izaug sprogains mats," pastāstīja "L'Oreal" matu bioloģijas nodaļas vadītājs Bruno Bernārs, piebilstot, ka atklājumam ir ļoti liela nozīme, jo cilvēki ilgi nav zinājuši, kā mats kļūst sprogains.

Eksperti nolēmuši izpētīt, kā mainīt folikula formu ar medikamentu vai hormonu palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!