Francijas zvejnieki beiguši bloķēt Lamanša tuneli, kas savieno Lielbritāniju un Franciju, ceturtdien paziņoja eirotuneļa pārstāvis. Zvejnieki, kas protestēja pret degvielas cenu paaugstināšanu, rīkoja protestus Francijas ostās un bloķēja iebraukšanu Lamanša tunelī, neļaujot atgriezties mājās tūkstošiem Lielbritānijas tūristu.
Kalē izcēlās konflikti starp zvejniekiem un saniknotajiem tūristiem, jo protestētāji akcijas trešajā dienā bija aizšķērsojuši vieglo un kravas automašīnu iebrauktuves tunelī. Zvejnieku protestu dēļ bija paralizētas lielākās Lamanša ostas Kalē, Buloņa un Dankērka.

Valsts dzelzceļa kompānija SNCF informēja, ka transporta līdzekļi nav laisti pāri dzelzceļa pārbrauktuvei, bet ātrgaitas pasažieru vilcieni "Eurostar" starp Parīzi un Londonu kursēja kā parasti.

Francijas ostas pilsētā Havrā, ko protestu pirmais vilnis otrdien neskāra, 700 pasažieri bija spiesti nakti pavadīt uz prāmja.

Zvejnieki bija bloķējuši arī naftas terminālus Vidusjūrā netālu no Marseļas, aizšķērsojot ceļus uz naftas pārstrādes rūpnīcām.

Parīzē zvejnieki pirms izšķirošās tikšanās ar lauksaimniecības ministru Žanu Glavanī sarīkoja demonstrāciju. Zvejnieki pieprasīja, lai ar nodokli neapliktās degvielas cena no 2,1 Francijas franka (17 santīmi) par litru tiktu samazināta līdz 1,2 frankiem (9 santīmi) par litru.

Ministrs apsolīja zvejniekiem ataides ostas nodevu un citos maksājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!