Teroristu grupējums, kurš uzņēmies atbildību par divu franču žurnālistu un viņu sīriešu tulka nolaupīšanu, ceturtdien noliedza, ka būtu pieprasījis piecus miljonus ASV dolāru (2,7 miljoni latu) lielu izpirkuma maksu par ķīlnieku atbrīvošanu, ziņo telekanāls "Al Arabiya".
Telekanāls vēstīja, ka grupējums "Islamistu armija Irākā", kas par ķīlniekiem sagrābis Žoržu Malbruno un Kristiānu Šesno, noliedzis, ka būtu noteicis 48 stundu ilgu termiņu, kurā izpildāmas tā izvirzītās prasības.

Pirmdien kādā islamistu interneta mājas lapā tika publicēts paziņojums, kura autentiskums nav apstiprināts un kurā bez izpirkuma maksas tika pieprasīta arī pamiera noslēgšana ar teroristiskā grupējuma "Al Qaeda" līderi Osamu bin Ladenu.

Francijas valdība ir paudusi šaubas par paziņojuma autentiskumu.

Līdz ceturtdienai nav saņemts arī apstiprinājums par trešdien kādā islamistu interneta forumā publicēto paziņojumu, ar kuru kāds grupējums uzņēmās atbildību par divu Itālijas palīdzības organizācijā strādājošo sieviešu nolaupīšanu Irākā.

Paziņojums bija uzrakstīts ar kļūdām, un tas neatbilda parastajam islamistu teroristu lietotajam stilam.

Ceturtdien Bagdādē aptuveni 30 irākiešu bērni piedalījās protesta akcijā pret Simonas Pari un Simonas Toretas nolaupīšanu.

Kā jau tika ziņots, abas 29 gadus vecās sievietes tika nolaupītas no organizācijas "Tilts uz Bagdādi" mītnes Bagdādes centrā, kad birojā ielauzās bruņoti vīrieši.

Tanī pašā laikā Londonā arābu valodā iznākošais laikraksts "Al Hayat" ceturtdien izklāstīja atbrīvotā libānieša Mohameda Raada irākiešu nemiernieku gūstā gūto pieredzi.

Laikraksts secina, ka Irākā pastāv "ķīlnieku tirgus", kurā darbojas daudzi grupējumi, kas piedalās ķīlnieku sagrābšanas operāciju dažādās fāzēs.

Laikraksts, atsaucoties uz kādu Irākas amatpersonu, kas nav vēlējusies atklāt savu vārdu, vēsta arī, ka "pirmā līmeņa grupas" pārdod to nolaupītos ķīlniekus diviem lielākajiem nemiernieku grupējumiem Irākā - Islamiskās atbrīvošanās armijai un ar "Al Qaeda" saistītajai grupai "Ansar al Sunna".

Raads, kuru nolaupīja 16.augustā un atbrīvoja 25.augustā, laikrakstam pastāstīja, ka Irākas policija nevēršas pret šiem grupējumiem, atceroties gadījumi, kad viņa nolaupītāji savu ķīlnieku ar automobili netraucēti izveduši cauri irākiešu policijas kontrolpostenim netālu no Ramādi pilsētas, kas atrodas uz rietumiem no Bagdādes.

"Šoferis teica: "Mēs esam cīnītāji", un policisti teica: "Dievs, dod jums uzvaru"," laikrakstam stāstīja Raads.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!