Foto: AP/Scanpix/LETA

G7 valstu līderi samitā Vācijā ir pieņēmuši paziņojumu par Krievijas pirmdien īstenoto raķešu uzbrukumu tirdzniecības centram Ukrainas pilsētā Kremenčukā, kurā teikts, ka ir nepieciešams saukt pie atbildības Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un citus vainīgos.

"Mēs, G7 līderi, apņēmīgi nosodām neģēlīgo uzbrukumu tirdzniecības centram Kremenčukā. Mēs kopā ar Ukrainu apraudam šī nežēlīgā uzbrukuma nevainīgos upurus."

"Neizvēlīgi uzbrukumi nevainīgiem civiliedzīvotājiem ir kara noziegums. Krievijas prezidents Putins un citi vainīgie tiks saukti pie atbildības," teikts G7 līderu paziņojumā.

G7 līderi arī apstiprināja "nelokāmu atbalstu Ukrainai", kā arī apliecināja, ka turpinās sniegt ukraiņiem finansiālu, humānu un militāru atbalstu. "Mēs nenomierināsimies, kamēr Krievija neizbeigs savu nežēlīgo un bezjēdzīgo karu ar Ukrainu," teikts viņu paziņojumā.

Jau ziņots, ka Krievijas spēki pirmdien ar raķetēm apšaudīja Kremenčukas pilsētu Ukrainas vidienē, trāpot cilvēku pārpildītam tirdzniecības centram. Šajā apšaudē gājuši bojā vismaz 16 cilvēki, bet 59 ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!