Maskava neuzskata, ka Sanktpēterburgā paredzētā G8 valstu sammita laikā pasaules lielvaras apspriedīs jautājumu par demokrātiju Krievijā, otrdien publicētajā intervijā pavēstīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina palīgs Igors Šuvalovs.
"Nedomāju, ka šis jautājums tiks aktualizēts. Kad G8 valstu līderi sarunājas ar Putinu, viņi ideāli saprot, ko Krievijas prezidents dara," intervijā laikrakstam "Nezavisimaja gazeta" sacīja Šuvalovs.

Nesen ASV viceprezidenta Dika Čeinija izteikto kritiku, ka Krievija novirzījusies no demokrātiskām reformām, izraisījušas ASV iekšējās grūtības, kas neietekmē 15.-17.jūlija sammitu, piebilda Šuvalovs.

Daudziem ASV prezidenta Džordža Buša oponentiem "ir brīnišķīga iespēja viņu kritizēt par Putinam izrādīto atbalstu (..). Tomēr Bušs vienmēr izceļ savas labās attiecības ar Krieviju un tās prezidentu," uzsvēra Putina palīgs.

"Pagājušā gada G8 sammita laikā viens no tā dalībniekiem sacīja, ka "ne visi no jums atbalsta to, ko dara Vladimirs, un daži atsaucas uz demokrātijas standartiem. Taču viņš visu dara pilnīgi pareizi. Viņš valsti pārveido īstā demokrātijā"," norādīja Šuvalovs.

ASV amatpersonas, senatori un pats Bušs norādījuši, ka viņu raizes par demokrātijas stāvokli Krievijā tiks izteiktas G8 valstu sammita laikā, tāpat kā Krievijas sadarbība jautājumā par Irānas kodolenerģijas programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!