Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sudānas inflācija aprīlī sasniegusi 99%, salīdzinot ar gadu iepriekš, atsaucoties uz Sudānas Centrālā Statistikas biroja pagājušās nedēļas izskaņā publicētajiem datiem, raksta "Africa News".

Mēnesi iepriekš inflācija bija sasniegusi 82%, bet graudu, gaļas, piena un maizes cenu pieaugums to turpinājis palielināt.

Pagājušajā mēnesī Sudānas amatpersonas lēma palielināt maizes cenu, un tagad par Sudānas mārciņu (nepilniem diviem eirocentiem) iegādājami 50 grami maizes iepretim 70 gramiem iepriekš. Attiecīgi kilograma maizes cena pieaugusi no aptuveni 24 eirocentiem līdz aptuveni 34 eirocentiem mēneša laikā.

Zīmīgi, ka tieši maizes cenas trīskāršošanās pirms pusotra gada aizsāka nacionāla mēroga protestus, kuru rezultātā pērnā gada aprīlī pēc 30 gadu valdīšanas no amata tika gāzts autoritatīvais prezidents Omars al Baširs.

Kopš politiskās varas nomaiņas pērnā gada pavasarī tika liktas lielas cerības uz ekonomikas atkopšanos, bet līdz šim tā tikai slīgusi aizvien dziļākā krīzē. Valstī līdzās augstai inflācijai, aug arī valsts parāds un ir ārkārtīgi mazs ārvalstu valūtu uzkrājums, norāda medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!