Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas aizsardzības ministrs Benijs Gancs paziņojis, ka neatbalstīs to Rietumkrasta apgabalu aneksiju, kuros dzīvo liels skaits palestīniešu, ceturtdien vēsta ziņu vietne N12.

Saskaņā ar N12 ziņoto Gancs sanāksmē ar drošības dienestu amatpersonām sacījis: "Es esmu pārliecināts, ka premjerministrs [Benjamins Netanjahu] ar bezatbildīgu soli neapdraudēs miera līgumu ar Jordāniju un Izraēlas valsts stratēģiskās attiecības ar ASV."

Ganca preses pārstāve attiecās komentēt N12 ziņoto.

Jordānijas ārlietu ministrs Ajmans al Safadi izteicies, ka aneksija iedragātu Izraēlas un palestīniešu miera procesa pamatus un ietekmētu Izraēlas un Jordānijas attiecības, kā arī drošību reģionā.

Ministrs šodien devās uz Rāmallu, lai nodotu palestīniešu pašpārvaldes prezidentam Mahmudam Abasam ziņu no Jordānijas karaļa Abdullas, turpinot konsultācijas starp abām pusēm par notikumu attīstību saistībā ar palestīniešu jautājumu, paziņoja Ārlietu ministrija.

Portāls "Axios" ziņoja, ka Netanjahu trešdien sanāksmē ar Gancu un ārlietu ministru Gabi Aškenazi prezentējis četrus aneksijas scenārijus.

Portāls atsaucās uz anonīmu Izraēlas amatpersonu, kas sacījusi, ka plāni paredz anektēt dažāda lieluma platību - no 30% Rietumkrasta līdz mazākai platībai.

Koalīcijas vienošanās pieļauj, ka Netanjahu jau 1. jūlijā var lūgt valdību vai parlamentu balsot par palestīniešu teritoriju daļēju aneksiju okupētajā Rietumkrastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!