Sadursmju laikā Gazas joslā Izraēlas policija ir arestējusi vairākus ebreju nometņu iedzīvotājus, informē ārvalstu prese.
Drošības spēki izvilka protesta akciju dalībniekus no ēkām, ko tie bija ieņēmuši, iebilstot pret Izraēlas plānoto iedzīvotāju evakuāciju no šīs teritorijas.

Trešdienas vakarā policijas spēki ieradās palestīniešu ciematā al-Mavasi, lai atbrīvotu ēku, ko bija ieņēmuši radikāli noskaņoti jaunieši un pārvērtuši to par savu nocietinājumu.

Pirms tam šajā teritorijā jau bija notikušas sadursmes starp drošības spēkiem un nometņu iedzīvotajiem, raksta BBC. Jaunieši sāka cīnīties ar policistiem, kuri dažus no viņiem pa putekļaino zemi aizvilka līdz armijas automašīnām.

Izraēlas valdība cenšas pārtraukt nometņu iedzīvotāju iebarikadēšanos pamestās ēkās ar mērķi tādējādi protestēt pret augustā plānoto evakuāciju.

Korespondenti no notikuma vietas ziņo, ka pēdējo nedēļu laikā Gazas joslas dienvidu daļas nometnēs sākuši ierasties aktīvisti, kuri gatavojas sadursmēm ar armiju pēc iedzīvotāju izvešanas sākuma.

Savukārt Jeruzalemē policija izmantoja spēcīgas ūdens strūklas, lai izklīdinātu protestētājus, kas pašā aktīvākajā dienas laikā bija nobloķējuši satiksmi uz galvenās ielas. Aptuveni 150 protesta akcijas dalībnieku ir arestēti.

Trešdienas vakarā Izraēlas gaisa spēki izšāva raķeti uz kādu ēku Beithanunā, daļēji sagraujot to, taču informācija par ievainotajiem nav saņemta. Armijas pārstāvji uzskata, ka tā varētu būt ieroču noliktava, ko izmanto palestīniešu kaujinieki.

Izraēla sākot no 15 augusta plāno no Gazas joslas izvest vairāk nekā 8 000 izraēliešu un karavīru, kas tos apsargā.

Trešdien Izraēlas premjerministrs Ariels Šarons solīja “vērsties pret huligāniem ar dzelzs dūri”, ja tie izmantos vardarbību, lai pretotos evakuācijai.

Otrdien kāds Izraēlas karavīrs, kurš atteicās palīdzēt jaukt dzīvojamās ēkās Gazas joslā, tika sodīts ar 56 dienām cietumā, un šis gadījums tiek uzskatīts par pārbaudījumu tam, kā armija rīkosies nepaklausības gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!