Cilvēktiesību aizstāve no Lielbritānijas, kas kopā ar vecākiem tika nolaupīta Gazas joslā, ir atbrīvota, informē ārvalstu prese. Pašlaik par šiem cilvēkiem rūpējas britu konsulāta darbinieki Jeruzalemē.
Amatpersonas cer, ka tikpat laimīgs liktenis būs arī Lielbritānijas pilsonim Normanam Kemberam, kurš ticis nolaupīts Irākā. Kopš šī mēneša sākuma par 74 gadus veco vīrieti nav saņemtas nekādas ziņas.

24 gadus vecā Keita Bērtone stāsta, ka divas ar pusi dienas, ko viņi bija pavadījuši gūstā, nolaupītāji bija izturējušies pret viņiem labi, taču sievietes vecāki esot bijuši „noguruši”, raksta BBC.

Kaujinieki, kas sevi sauc par „Modžahedu brigādi”, ir laiduši klajā arī video ierakstu, kurā viņi apsūdz Lielbritāniju un sola saņemt gūstā vēl vairākus tās pilsoņus.

Ierakstā redzams maskā tērpts vīrietis, kurš apgalvo, ka Lielbritānija ir vainīga pie tā, kas kopš 1918.gada ir noticis ar palestīniešiem. Iepriekš nezināmais grupējums ir izvirzījis virkni prasību, tajā skaitā arī lai Lielbritānija izdarītu lielāku spiedienu uz Izraēlu.

Ja prasības netiks pildītas, viņi drīzumā paredzēto vēlēšanu laikā saņemt gūstā starptautiskos novērotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!