Palestīniešu pašpārvalde sestdien izsludināja ārkārtas stāvokli Gazas sektorā, baidoties par anarhijas sākšanos teritorijā pēc tam, kad piektdien kaujinieki nolaupīja četrus franču palīdzības darbiniekus un divas palestīniešu amatpersonas.
Sakarā ar nolaupīšanām no amata atkāpās divi palestīniešu drošības spēku virsnieki.

Palestīniešu premjerministrs Ahmeds Kurei sestdien sasauca ārkārtas kabineta sēdi, lai apspriestu haosu Gazā, izraisot minējumus par iespējamu valdības atkāpšanos.

Palestīniešu kaujinieku nolaupītie četri francūži vēlāk tika atbrīvoti, tāpat kā Gazas policijas vadītājs Gazi al Džabali.

Taču vēl viena nolaupītā palestīniešu amatpersona vēl joprojām atrodas kaujinieku gūstā. Kaujinieki pieprasa reformas palestīniešu pašpārvaldē.

"Šorīt agri no rīta Gazas sektorā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, lai tiktu galā ar haosu," sacīja augsta ranga drošības amatpersona.

Sūdzoties par haosu Gazā un palestīniešu pašpārvaldes nespēju veikt reformas, no amata atkāpās Gazas preventīvās drošības vadītājs Rašids Abu Šbaks un vispārējās izlūkošanas vadītājs Amims Hindi.

Francūži tika nolaupīti piektdien Hanjunisā kādā kafejnīcā, kur viņi dzēra kafiju. Kaujinieki viņus aizveda uz tuvējo Sarkanā pusmēness ēku, šaujot caur logiem, lai atbaidītu policistus.

Kaujinieki paziņoja, ka atbrīvos ķīlniekus tikai, ja Arafats izpildīs viņu prasības - izskaudīs korupciju, ieviesīs plašas politiskas reformas un atvieglos nabadzīgo dzīves apstākļus.

Tomēr pēc dažām saspīlētām stundām kaujinieki vispirms atbrīvoja divas sievietes un pēc tam divus vīriešus.

Kaujinieku līderis pavēstīja, ka četras stundas ilgā drāma beigusies mierīgi, pateicoties tam, ka iejaucās Arafats, ANO amatpersonas un Francijas diplomāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!