Gāzes eksplozijai Austrijā ceturtdien sagraujot dzīvokļu namu, gāja bojā vismaz vienu cilvēks un 14 tika aprakti drupās, piektdienas rītā paziņoja varas iestādes.
Sprādziens sagrāva trīsstāvu namu Vilhelmsburgas pilsētā 70 kilometrus uz rietumiem no Vīnes. Namā bija 15 dzīvokļi, un tur dzīvoja ap 50 cilvēku.

Glābšanas vienības ar suņiem pārmeklēja nama drupas, lietojot ekskavatorus, bet nav konstatējušas jaunas dzīvības pazīmes. "Tur [gruvešos] ir maksimums 14 cilvēku," paziņoja glābšanas darbu vadītājs.

45 gadus vecs vīrietis tika izvilkts no gruvešiem dzīvs, bet nomira ceļā uz slimnīcu. 76 gadus veca sieviete tika atrasta dzīva, bet viņai bija jāamputē abas kājas.

Glābēji sākumā pārmeklēja gruvešus ar rokām, bet pēc pusnakts sāka izmantot ekskavatorus. Policija norobežoja notikuma vietu, kur lietū strādāja ap 250 glābēju, ieskaitot ap 40 karavīru.

Ceturtdienas pēcpusdienā nama apkaimē tika konstatēta gāzes smaka un šis nams līdz ar vairākiem citiem tika evakuēts, bet nekas aizdomīgs netika konstatēts un evakuētie atgriezās. Eksplozija notika apmēram pusstundu pēc viņu atgriešanās.

Lejasaustrijas federālās zemes gubernators Ervins Prells paziņoja televīzijai, ka kāda privātfirma, uzstādot zibensnovadītāju šajā ēkā, sabojājusi gāzesvadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!