Krievijas dabasgāzes gigants "Gazprom" otrdien noraidīja mierizlīgumu ar mediju holdingu "Media-Most". Tas ir noticis dienu pēc tam, kad Krievijas Ģenerālprokuratūra izdeva orderi "Media-Most" vadītāja Vladimira Gusinska arestam.
"Gazprom-Media" valdes priekšsēdētājs Alfrēds Kohs ir atsaucis savu parakstu no 11.novembrī panāktās vienošanās, paziņojusi viņa advokāte Alisa Turova.

Negaidītais paziņojums nācis atklātībā tikai 24 stundas pēc tam, kad abas puses apstiprināja, ka ir panākta vienošanās, saskaņā ar kuru "Gazprom" piekrīt dzēst "Media-Most" parādu, kas veido 211,6 miljonus ASV dolāru (127 miljonus latu), apmaiņā pret "Media-Most" akcijām.

"Gazprom-Media" advokāti ir secinājuši, ka dokuments "neatbilst civilkodeksa normām", un ka to ierosinājusi "Media-Most", lai maldinātu savu galveno kreditoru, sacīja Turova.

Maskavas šķīrējtiesa, kura otrdien gatavojās apstiprināt šo mierizlīgumu, atlika sēdi līdz 20.decembrim.

Krievijas ģenerālprokurors pirmdien izdeva orderi Gusinska arestam, apsūdzot viņu krāpšanā lielos apmēros. Orderis tika izdots pēc tam, kad Gusinskis, kurš šobrīd uzturās ārzemēs, atteicās ierasties Maskavā uz nopratināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!