Foto: Reuters/Scanpix

Pāvests Francisks, kurš jau ieguvis žurnāla "Time" gada cilvēka titulu, šonedēļ atzīts par gada personu arī ASV vecākajā geju tiesību žurnālā "The Advocate", vēsta laikraksts "Daily Mail".

Francisks ir atzīts par 2013. gada ietekmīgāko personu geju, lezbiešu, transpersonu un biseksuālu cilvēku dzīvē. Lai gan pāvests līdz šim iestājies pret viendzimuma laulībām, atšķirībā no diviem saviem priekšgājējiem viņš ir "pilnībā mainījis" homoseksuālām personām veltīto retoriku, uzsver redakcija.

"The Advocate" atgādina pāvesta citātu par gejiem un baznīcu: "Ja cilvēks ir gejs, bet meklē Dievu un tam ir labā griba, kā gan es varu viņu nosodīt?"

Šos Franciska vārdus par pašiem "iedrošinošākajiem", kādi jebkad, runājot par homoseksuālismu, nākuši no pāvesta mutes, ir atzinusi kāda no katoļu geju organizācijām, piebilst žurnāls.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā pāvests Francisks pasludināts par žurnāla "Time" gada cilvēku.

"Pāvests Francisks ir "Time" 2013. gada cilvēks - par to, ka viņš pāvesta būtību no pils pārcēlis uz ielām, par to, ka licis pasaulē lielākajai baznīcai stāties pretī dziļākajām vajadzībām, un par to, ka nostādījis spriedumus līdzsvarā žēlsirdībai," savu lēmumu skaidro žurnāls.

"Reti ir gadījumi, kad kāds jauns spēlētājs uz pasaules skatuves tik ātri ieguvis tik daudz uzmanības no jauniem un veciem, no ticīgiem un ciniķiem, kā tas izdevies pāvestam Franciskam."

"Deviņu mēnešu laikā kopš stāšanās amatā viņš sevi nostādījis mūsu laika galveno sarunu pašā centrā - par bagātību un nabadzību, godīgumu un taisnīgumu, atklātību, mūsdienīgumu, globalizāciju, sieviešu lomu, laulību būtību un varas kārdinājumiem," raksta "Time".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!