Foto: Reuters/Scanpix

Bojāgājušo upuru radienieki iesūdzējuši tiesā pilotu apmācības skolu Arizonas štatā ASV, kur savulaik mācījies pagājušā gada 24. martā Francijā avarējušās "Germanwings" pasažieru lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics, kurš ieslēdzās lidmašīnas pilota kabīnē un apzināti ietrieca gaisa kuģi kalnā, vēsta britu raidsabiedība BBC.

Lubics mācījās apmācības programmā "Airline Training Center Arizona, Inc" (ATCA) no 2010.-2011. gadam.

ACTA pieder "Germanwings" un "Lufthansa".

Zināms, ka prasību 80 bojā gājušo radinieku vārdā iesniedzis advokāts Braiens Aleksandrs. Prasībā teikts, ka "Lubicam nekad nevajadzēja atļaut iestāties ATCA".

Vēstīts, ka lidaparāta otrais pilots Lubics, kurš kādreiz esot ārstējies no pašnāvnieciskām nosliecēm, esot ieslēdzies lidmašīnas pilota kabīnē un apzināti ietriecis gaisa kuģi kalnā.

"Airbus 320" avārijā Francijas Alpos pagājušā gada 24. martā bojā gāja 150 pasažieri un apkalpes locekļi.

"Melnās kastes" dati ļāvuši izmeklētājiem izvirzīt versiju, ka lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti ieslēdzies pilota kabīnē, nelaižot iekšā kapteini, un ietriecis gaisa kuģi kalnā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka Lubics slēpis no darba devējiem slimību un katastrofas dienā viņam bijusi darba nespējas lapa.

Avarējusī lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu, bet tā nogāzusies starp Barselonetes un Diņas pilsētām Francijas dienvidaustrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!