Iekšlietu ministra Ivara Godmaņa (LPP/LC) nominēšana un iespējamā kļūšana par Latvijas valdības vadītāju varētu veicināt ciešāku Baltijas valstu sadarbību enerģētikā, šādu viedokli savā blogā otrdien pauž Igaunijas bijušais premjerministrs un parlamenta deputāts Marts Lārs.
Lārs uzskata, ka Godmaņa kļūšana par premjeru būtu laba ziņa ne tikai Latvijai, bet arī visai Baltijai. Viņš raksta, ka labi atceras Godmani kā bijušo Latvijas valdības vadītāju un augstu vērtē viņa spēju pieņemt un īstenot nepopulārus lēmumus. Igaunijas bijušais premjerministrs uzsver Godmaņa lielo interesi par enerģētiku laikā, kad viņš bija valdībās vadītājs.

Lārs pauž cerību, ka šī interese turpināsies arī tagad, kad tā ir īpaši nepieciešama, lai spētu nepakļauties Krievijas enerģētikas politikai un mēģinājumiem šķelt Baltijas valstis, piedāvājot tām atšķirīgus sadarbības nosacījumus. Politiskās situācijas nostabilizēšanās Latvijā, pēc Lāra domām, ir svarīgs priekšnoteikums efektīvākai Baltijas valstu sadarbībai enerģētikas drošības veicināšanā.

"Baltijas valstīm ir nepieciešams sadarbības pacēlums, lai pievērstu Eiropas partneru uzmanību faktam, ka Eiropas Savienība (ES) nedrīkst aizmirst Enerģētikas hartas nolīgumu, kas atspoguļo ES vērtības, brīvo tirgu un likuma varu," raksta Lārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!