Foto: AFP/Scanpix
No ANO Klimata pārmaiņu konferences, kas notiek Durbanā, Dienfidāfrikā, piektdien par protestu organizēšanu padzīts vides aizsardzības organizācijas "Greenpeace International" vadītājs Kumi Naidu, informē ārvalstu masu mediji.

Konferences norises vietā piektdien ielauzās organizācijas aktīvisti, un ANO Drošības dienests apsūdzējis Naidu par šī protesta organizēšanu. Tāpēc viņam turpmāk būs liegta dalība šādos pasākumos, informē aģentūra "Itar Tass".

Vairāki desmiti "Greenpeace" aktīvistu un citu vides aizsardzības organizāciju pārstāvju iekļuva ēkā, kur notiek konference, kuras mērķis ir vienoties par pasākumiem klimata pārmaiņu un siltumnīcefekta gāzu izmešu mazināšanai pēc 2012.gada, kad beigs darboties Kioto protokols.

Vides aktīvisti, bungām un dziesmām skanot, sarīkoja mītiņu tieši pie durvīm zālei, kur gandrīz 200 valstu delegāti lēma par konferences noslēguma dokumentiem. Vicinot plakātus "Klausieties cilvēkus, nevis vides piesārņotājus!" un "Parakstiet dokumentus šodien!", protestētāji atbalstīja Āfrikas, mazo salu valstu un attīstības valstu pozīciju, kas pieprasa, lai attīstītās valstis piešķirtu līdzekļus klimata pārmaiņu ietekmes mazināšanai šajos reģionos. Protestētāji paziņoja, ka nepametīs ēku, kamēr delegāti nebūs pieņēmuši lēmumu.

Kā norāda "Itar Tass", konferences gala dokumentu pieņemšana, visticamāk, ieilgs, jo valstu nostājas ir pārāk atšķirīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!