Starptautiskā vides aizsardzības organizācija "Greenpeace" trešdien paziņoja, ka nosūtījusi savus "inspektorus" uz ASV vēstniecību Oslo, lai tur "veiktu ieroču inspekcijas".
"Inspekcijas notiek tādēļ, ka Savienotās Valstis ir nekompetentas jautājumā, kas attiecas uz Apvienoto Nāciju līgumiem par masu iznīcināšanas ieroču arsenāla samazināšanu. Inspektori aicina vēstniecību izrādīt patiesu sadarbību," teikts "Greenpeace" paziņojumā.

Viens no protesta akcijas iniciatoriem Karls Johansens aģentūrai AFP pavēstīja, ka vēstniecības darbinieki atteikušies tikties ar septiņiem "Greenpeace" aktīvistiem.

"Greenpeace" vairākkārt kritizējusi ASV par tās "lielajiem masu iznīcināšanas ieroču krājumiem", par "regulāriem" neizplatīšanas līgumu pārkāpumiem, draudiem dislocēt kodolieročus un par izstāšanos no ASV un Krievijas Ballistisko raķešu ierobežošanas līguma.

"Mēs gribam redzēt starptautisko līgumu ievērošanu, nevis karus pret valstīm, par kurām ir aizdomas, ka tām ir masu iznīcināšanas ieroči," teica aktīvists Truls Gulovsens, pieminot draudošo ASV karu pret Irāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!