Vides aizsardzības organizācija "Greenpeace" otrdien uzsāka pret Sidnejas olimpisko spēļu rīkotājiem vērstus protestus, netālu no olimpiskā stadiona laukā ar zāles pļāvējiem izcērpot uzrakstu TOXIC (toksisks).
"Greenpeace" pārstāvji norāda, ka Jaundienvidvelsas štata valdība nav turējusi solījumu olimpiskās spēles padarīt par "zaļajām spēlēm". Ekoloģiskās kustības aktīvisti pauž viedokli, ka vietējiem olimpiskajiem funkcionāriem būtu jādara vairāk, lai sakoptu Sidnejas apkārtni. Vietā, kur protestētāji izvietoja brīdinošo uzrakstu, līdz 1976. gadam darbojās ķīmiskā fabrika, piesārņojot arī tuvējo Houmbušas līci, kur nonāca toksiskie dioksīna savienojumi.

"Grenpeace" aktīvisti norāda, ka brīdinošais uzraksts izvietots tā, lai visiem ielidojošiem spēļu dalībniekiem un viesiem būtu redzams, lidmašīnām nolaižoties Sidnejas lidostā.

Houmbušas ekoloģiskā stāvokļa uzlabošanai un enerģijas taupīšanas programmās Sidnejas olimpisko spēļu rīcības komiteja iztērējusi 137 miljonus Austrālijas dolāru (48 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!