Grieķijas apelāciju tiesa otrdien noraidīja Krievijas lūgumu izdot bijušo mediju magnātu Vladimiru Gusinski, kuru Maskava apsūdz 250 miljonu dolāru (140 miljoni latu) izlaupīšanā.
Apelāciju tiesa paziņoja, ka Gusinskis drīkst atstāt valsti.

Augusta beigās Grieķijā apcietinātais Gusinskis tika atbrīvots pret 100 000 eiro (65 000 latu) drošības naudu, taču tiesa viņam pavēlēja palikt Grieķijā, kamēr tika izlemts jautājums par uzņēmēja iespējamo izdošanu Krievijai.

Gusinskis Atēnu cietumā pavadīja piecas dienas. Krievija viņu apsūdz nelikumīgā 250 miljonu ASV dolāru izvešanā no valsts.

51 gadu veco Krievijas un Izraēlas pilsoni Gusinski, kurš savu mediju biznesu pirms dažiem gadiem zaudēja, sākot cīņu ar Kremli, aizturēja Atēnās, kur viņš ieradās avioreisā no Telavivas. Tiek ziņots, ka arests Atēnās noticis saistībā ar Krievijā notiekošo izmeklēšanu saskaņā ar Interpola Krievijas nodaļas izsniegto orderi un ar Krievijas un Grieķijas nolīgumu par tiesībsargājošo institūciju sadarbību.

Gusinskis izvirzītās apsūdzības noliedz un sauc tās par politiski motivētām, uzskatot, ka Kremlis apklusināja viņa neatkarīgo mediju grupu, jo tā kritizēja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

2001.gada decembrī Gusinski apcietināja Spānijas policija saskaņā ar starptautisko aresta orderi, kad Krievijas prokuratūra pret viņu izvirzīja apsūdzības par krāpšanu lielos apmēros. Taču Spānijas tiesa nolēma Gusinski Krievijai neizdot. Līdz ar to tiesneši atzina, ka Krievijas vēlmē panākt magnāta izdošanu liela nozīme bijusi politiskiem motīviem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!