Foto: EPA/LETA
Grieķijas tiesa attaisnojusi sešus vācu žurnālistus, kuru rakstā 2010.gada februārī vācu žurnālā "Focus" grieķi nodēvēti par eirozonas krāpniekiem, otrdien apliecinājis kāds avots tieslietu aprindās.

Trīs tiesnešu kolēģija nolēma, ka apsūdzētie nav apvainojuši valsti, jo rakstā runāts vienīgi par Grieķijas politiķu rīcību.

Jau ziņots, ka 2010.gada februārī uz "Focus" vāka tika publicēta kolāža, kurā slavenā Milosas Venēras statuja ir ietīta Grieķijas karogā un dievietei piekombinēta roka ar nepiedienīgu žestu.

Nedēļas izdevumu rotāja virsraksts "Krāpnieki eiro ģimenē", bet žurnālā bija apjomīgs raksts par Grieķijas parādu krīzi, atklājot, ka Grieķijas valdība nosūtījusi uz Briseli viltotus budžeta statistikas datus.

Fotogrāfija toreiz sacēla sašutumu vētru Grieķijā, Atēnu mēram Nikitam Kaklamanim pat atgādinot Vācijai par pusgadsimtu ilgo strīdu jautājumā par reparācijām, ko Vācijai vajadzētu samaksāt par Otrā pasaules kara laikā nodarītajiem zaudējumiem.

Skandāla iespaidā uz Grieķijas parlamentu pat tika izsaukts Vācijas vēstnieks, pieprasot paskaidrojumus par publikācijām Vācijas medijos.

Pret vācu žurnālu prasību tiesā iesniedza seši grieķu advokāti.

Milosas Venēra ataino grieķu dievieti Afrodīti. Tā tapusi aptuveni otrajā gadsimtā pirms mūsu ēras, taču gadu gaitā skulptūra zaudējusi abas rokas.

Slavenā statuja aplūkojama Luvras muzejā Parīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!