Foto: Reuters/Scanpix
Imigrantu vidū, kas ierodas Grieķijā, sīriešu proporcija sarūk, piektdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) robežaģentūra "Frontex".

Kopumā 2015.gadā visu Grieķijā reģistrēto imigrantu vidū sīrieši bija 56%, tomēr proporcija sarukusi no 51% oktobrī uz 43% novembrī un 39% decembrī, teikts Varšavā bāzētās aģentūras paziņojumā.

"Pieaugot "Frontex" klātbūtnei un pateicoties papildu Grieķijas darbiniekiem, mēs redzam, ka uzlabojas imigrantu pārbaudes, un tas nozīmē, ka sarūk to cilvēku skaits, kas varēja melīgi norādīt savu pilsonību," sacīja "Frontex" vadītājs Fabriss Legeri.

"Ir svarīgi norādīt, ka "Frontex" var vienīgi palīdzēt izvērtēt atbraucošo imigrantu pilsonību, un mūsu skaitļi neatklāj, kas galu galā piesakās uz patvērumu," viņš piebilda.

Toties Irākas pilsoņu skaits nelegālo imigrantu vidū pieaudzis no 11% oktobrī uz 12% novembrī un 25% decembrī, norādīja "Frontex".

Nelegālo imigrantu skaits, kas pērn ieradies ES, pārsniedz 1,2 miljonus.

Lielākā nelegālo imigrantu daļa necenšas palikt pirmajā ES valstī, kuras viņi sasniedz - Itālijā vai Grieķijā -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, vēl decembrī atzina Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!