Gruzija nepiedalīsies Eirovīzijas konkursā Maskavā, trešdien paziņoja Gruzijas sabiedriskās televīzijas pārstāvji, šādi reaģējot uz konkursa organizatoru pieņemto lēmumu diskvalificēt dziesmu "We don't wanna put in", kurā tiek apspēlēts Krievijas premjerministra Vladimira Putina uzvārds.

"Mēs esam nolēmuši nemainīt dziesmas tekstu un neizvēlēties citu dziesmu. Mēs nedosimies uz Maskavu un nepiedalīsimies 2009. gada Eirovīzijas konkursā," pavēstīja Gruzijas sabiedriskās televīzijas producents Natja Uznadze.

"Mums joprojām nav skaidrs, kāpēc Eirovīzija pieņēma šo lēmumu. Mēs neesam saņēmuši nekādus konkrētus paskaidrojumus," viņa teica.

Otrdien kontroles grupa, kas veica ekspertīzi, paziņoja, ka Gruzijas izvēlētās dziesmas "We don't wanna put in" nosaukums un vārdi neatbilst noteikumu punktam 4.9. "Dziesmu vārdi un to izpildījums nedrīkst kaitēt uzstāšanās vai Eirovīzijas dziesmu konkursa reputācijai. Eirovīzijas dziesmu konkursā aizliegti politiska vai līdzīga satura dziesmu vārdi, runas un darbības. Dziesmās nav pieņemams lamuvārdu un citas necenzētas leksikas izmantojums. Neievērojot šo noteikumu, dalībnieks var tikt diskvalificēts," informēja kontroles grupa.

Dziesmu angļu valodā izpilda Gruzijas grupa "Stephane and 3G", un tās producents Kahabers Ciskaridze uzskata, ka dziesma tika noraidīta Maskavas politiskā spiediena dēļ. "Mums ir pamats domāt, ka lēmuma pieņemšanu ietekmēja Krievijas politiskais spiediens. Ja tas tā patiešām ir noticis, tas ir nepieņemami," viņš norādīja. "Kur dziesmas vārdos ir politiski paziņojumi vai aizvainojošas frāzes?" jautāja Ciskaridze.

Eirovīzijas konkurss šogad norisināsies Maskavā 12., 14. un 16.maijā. Latviju tajā pārstāvēs Intars Busulis ar dziesmu "Sastrēgums", kuras mūzikas autors ir Kārlis Lācis, bet vārdus sarakstījis Jānis Elsbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!