Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ieslodzītajam Gruzijas eksprezidentam Mihailam Saakašvili izvirzītas apsūdzības par nelegālu iekļūšanu valstī, vēsta vietējie mediji.

Saakašvili trešdien nodoti atbilstoši dokumenti. Aizturēti četri viņa palīgi.

53 gadus vecais politiķis līdz pēdējam laikam dzīvoja Ukrainā. Pēc vairākiem trimdā pavadītiem gadiem viņš atgriezās dzimtenē un 1.oktobrī Tbilisi tika aizturēts.

Kā trešdien skaidroja prokuratūra, Saakašvili 28. septembrī ieradies Gruzijā Poti ostā ar prāmi "Vilnius" no Čornomorskas, Ukrainā.

29. septembrī plkst.1 naktī no šī kuģa krastā izbraucis treilers ar piekabi, kurā bijuši piena produkti. Kā skaidro prokuratūrā, piekabē slēpies Saakašvili.

Jau esot ostas teritorijā, viņš pārsēdies vadītāja kabīnē.

"Ar šīm darbībām Mihails Saakašvili, apejot valsts kontroli, nelikumīgi šķērsoja Gruzijas valsts robežu," norādīja prokuratūra.

Saakašvili cietumā pieteicis badastreiku, bet tagad piekritis ārstu konsīlija ieteikumam par hospitalizāciju, trešdien pavēstīja viņa personīgais ārsts Nikolozs Kipšidze.

Hospitalizācija varētu notikt sestdien vai svētdien, bet tas nenozīmē pieteiktā badastreika beigas, viņš piebilda.

Saakašvili pameta Gruziju 2013.gadā, kad beidzās viņa prezidenta pilnvaru otrais termiņš. Pēdējos gadus viņš dzīvojis Ukrainā, kur ieņēmis dažādus augsta ranga amatus un pašreiz vada Ukrainas Reformu izpildkomiteju.

Saakašvili atkal ieradās Gruzijā pašvaldību vēlēšanu priekšvakarā. Viņš atrodas Rustavi pilsētas cietumā.

2018.gadā Saakašvili aizmuguriski tika notiesāts apsūdzībās par amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, un viņam tika piespriests sešu gadu cietumsods. Pats 53 gadus vecais Saakašvili, kas ieguvis Ukrainas pilsonību, šīs apsūdzības noraidījis, tās dēvējot par politiski motivētām, un pēc aizturēšanas pieteicis badastreiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!