Naktī uz ceturtdienu pie Gruzijas parlamenta ēkas sapulcējušies opozīcijas pārstāvji, neskatoties uz naktī notikušajām sadursmēm ar policiju, ceturtdienas rītā sola nepielietot vardarbību cīņā par pašreizējā prezidenta Mihaila Saakašvili demisiju, ziņo BBC.

Opozīcijas alianses līderis Iraklijs Alasanija paziņojis, ka opozicionāri mīl savu valsti un tāpēc viņu “organizētība un miers ir vienīgais ceļš uz mērķi”.

Opozīcijas pārstāvji pie parlamenta ēkas pulcējušies pēc sadursmēm ar policiju, kuras notikušas pie Iekšlietu ministrijas (IeM) galvenās ēkas Tbilisi pilsētā. Specvienības pārstāvji pielietojuši stekus, lai apturētu protestētājus, kuri mēģinājuši pārrāpties pāri žogam un iekļūt ēkas pagalmā. Oficiāli IeM noliedz apgalvojumus par gumijas ložu pielietošanu.

Tāpat opozīcija pieprasa atbrīvot trīs aktīvistus, kuri tika aizturēti par sīko huligānismu. Opozicionāri bija ielauzušies IeM ēkā, lai atbrīvotu savus biedrus.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem, sadursmēs cietuši 29 cilvēki, no kuriem seši bija policisti un viens žurnālists.

Savukārt Saakašvili, neraugoties uz situācijas saasināšanos viņa vadītajā valstī, nolēmis neatcelt dalību Eiropas Savienības samitā, kurš ceturtdien norit Prāgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!