Foto: Reuters/Scanpix

ruzijas ciešākai integrācijai ar Eiropas Savienību (ES) ir praktiski rezultāti, pēc politiskām konsultācijām ar Gruzijas amatpersonām informēja Ārlietu ministrijas Divpusējo attiecību direkcijas vadītājs-vēstnieks Marģers Krams.

Viņš sacīja, ka šonedēļ Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi notika politiskās konsultācijas ar Gruzijas Eiropas un Eiroatlantiskās integrācijas ministra vietniekiem, Ārlietu ministrijas ES departamenta direktori un ES Integrācijas departamentu direktoru. Tikšanos laikā ar Gruzijas amatpersonām tika pārrunātas Latvijas un Gruzijas divpusējās attiecības, ES un Gruzijas attiecības un Austrumu partnerības politika.

Krams sarunās pauda gandarījumu par Eiropas Komisijas 9.martā ierosinātajiem grozījumiem Padomes Regulā, kas aicina Gruziju iekļaut to valstu sarakstā, kuru pilsoņi, biometrisko pasu turētāji, var ieceļot Šengenas zonā bez vīzas prasības uz 90 dienām 180 dienu periodā. Krams uzsvēra, ka šis Eiropas Komisijas lēmums demonstrē, ka Gruzijas ciešākai integrācijai ar ES ir praktiski rezultāti.

Vēstnieks aicināja Gruziju strādāt pie Rīgas samita lēmumu izpildes un turpināt Asociācijas līguma īstenošanu.

Saistībā ar Latvijas un Gruzijas divpusējām attiecībām Krams uzsvēra, ka Gruzija ir nozīmīga Latvijas partnere Dienvidkaukāza reģionā. Viņš atzinīgi novērtēja Latvijas un Gruzijas atvērto un aktīvo politisko dialogu un pauda ieinteresētību turpināt sadarbību starpvaldību komisijā.

Krams uzsvēra nepieciešamību stiprināt Latvijas un Gruzijas ekonomisko sadarbību un pauda gandarījumu, ka Latvijas tirdzniecības apjoms ar Gruziju 2015.gadā ir pieaudzis par 24%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!