Hakeru kolektīvs "Anonymous" īstenos plašus uzbrukumus pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts", reaģējot uz Parīzē nule kā notikušajiem teroraktiem, tīmeklī publicētā video apliecināja "Anonymous" pārstāvis.

"Islāma valsts" ir "parazīti" un "Anonymous" viņus notvers, video paziņoja kāds vīrietis, kura seju sedza Gaja Foksa maska. "Šie uzbrukumi nevar palikt nesodīti," video franču valodā sacīja "Anonymous" pārstāvis.

"Mēs pret jums izvērsīsim lielāko operāciju, kāda jelkad ir bijusi. Sagaidiet daudzus kiberuzbrukumus. Ir pieteikts karš. Gatavojaties," brīdināja pārstāvis. "Mēs nepiedodam un neaizmirstam."

"Anonymous" ir starptautisks aktīvistu datorhakeru tīkls, kas iepriekš uzņēmies atbildību par daudziem kiberuzbrukumiem.

"Islāma valsts" ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējumam lojalitāti apliecinājuši arī radikāļu bruņotie formējumi Lībijā un Ēģiptē.

Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par terora aktiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!