50 000 palestīniešu cīnītāju gatavi pretoties plašam Izraēlas iebrukumam Gazas joslā, bet vēl 400 palestīniešu pieteikušies ziedot savas dzīvības, lai pašnāvnieku uzbrukumos, ar spridzekļu jostām bruņojušies, dotos triecienā pret Izraēlas tanku kolonām, piektdien pavēstīja viens no kustības "Hamas" līderiem Nizars Rajans.
Lai pārtrauktu Izraēlas teritorijas apšaudi ar raķetēm no Gazas joslas, Izraēla ir gatava veikt plašu armijas iebrukumu, tā kā līdzšinējā taktika, kad pret palestīniešu kaujiniekiem tika vērsti Izraēlas kara aviācijas uzlidojumi un nelieli armijas vienību reidi, būtiski raķešu uzbrukumus nav samazinājuši, norādīja Izraēlas amatpersonas.

Tomēr plašs iebrukums blīvi apdzīvotajā Gazas joslā prasītu daudzu cilvēku dzīvības abās naidīgajās pusēs, un šādu cenu Izraēlas armija nav gatava maksāt, tā kā palestīniešu raķešu apšaudēs iet bojā salīdzinoši neliels izraēliešu skaits, spriež Izraēlas amatpersonas.

Izraēlu sagaida "sāpīga atmaksa", ja tā izlems Gazas joslā uzsākt plašu kājnieku un tanku vienību operāciju, palestīniešu puses apņēmību pauž Rajans.

"50 000 bruņotu un kaujās drosmīgu cīnītāju" ir gatavi dot prettriecienu Izraēlas invāzijai, bet vēl 400 palestīniešu ir solījušies ar spridzekļiem bruņoti doties pašnāvnieku uzbrukumos pret Izraēlas tankiem, ar "Hamas" saistīta interneta mājaslapa citē Rajanu.

Palestīniešu vidū, kas gatavi ziedot savas dzīvības pašnāvnieku uzbrukumos, gadījumā, ja Gazas joslā iebruktu Izraēlas tanki, ir arī 200 sievietes, norādīja Rajans, piebilstot, ka sieviešu apņēmība pārsteigusi "Hamas" vadību.

"Hamas" rīcībā ir vismaz 20 000 kaujinieku, kas prasmīgi spēj darboties ar šaujamieročiem, atsaucieties uz izlūkdienestu datiem, apgalvo Izraēlas amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!