Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Hondurasas Augstākā tiesa atbalstījusi eksprezidenta Huana Orlando Hernandesa izdošanu Amerikas Savienotajām Valstīm. Vašingtona viņu apsūdz par narkotiku un ieroču tirdzniecību, raksta "Al Jazeera".

Hondurasas Augstākā tiesa pēc ASV lūguma piekrita izdot bijušo valsts prezidentu. Hernandess apelēja tiesas lēmumu, taču šī apelācija tika noraidīta.

Hernandess, kurš noliedz visas pret viņu izvirzītās apsūdzības, bija Hondurasas prezidents no 2014. gada līdz 2022. gadam. Viņam draud mūža ieslodzījums, ja viņu atzīs par vainīgu.

Viņu apcietināja Hondurasā februārī. ASV varasiestādes apsūdz Hernadesu narkotiku tirdzniecībā, sakot, ka kopš 2004. gada viņš palīdzējis ievest 500 tonnas ar narkotikām no Kolumbijas un Venecuēlas uz ASV. ASV prokuratūra apgalvo, ka viņš ir saņēmis vairākus miljonus ASV dolāru par narkobaronu aizsardzību, tostarp no pazīstamā Meksikas gangstera Hoakina "El Čapo" Gusmana.

Hernandess zaudēja savu imunitāti pret kriminālvajāšanu, kad viņš nodeva varu tagadējai Centrālamerikas valsts līderei Čiomarai Kastro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!