Foto: AP/Scanpix

Honkongai tuvojas taifūns "Usagi", kas draud izvērsties par spēcīgāko vētru, kāda piemeklējusi pilsētu pēdējos 30 gados, prognozē meteorologi.

Varasiestādes ir slēgušas satiksmi Honkongas ostā, kas ir viena no noslogotākajām ostām pasaulē, un atcēlušas lielāko daļu avioreisu.

"Usagi", kas japāņu valodā nozīmē "trusis", tuvojoties Ķīnas Džudzjanas upes deltai, sasniedza vēja ātrumu 46 metri sekundē.

Filipīnās "Usagi" prasīja divu cilvēku dzīvības, bet Taivānā izraisīja zemes nogruvumus, liekot valsts dienvidos evakuēt aptuveni 3000 cilvēku.

Meteorologi šo taifūnu raksturo kā spēcīgāko, kāds šogad plosījies uz zemes.

Honkongas Observatorija izsludinājusi otro tropiskās vētras brīdinājumu piecu pakāpju skalā un paredz, ka "Usagi" nopietni ietekmēs Honkongas transporta satiksmi un atnesīs augstus viļņus un, iespējams, arī plūdus zemākajos apvidos.

Tikmēr Ķīnas Nacionālais meteoroloģijas centrs izsludinājis augstāko trauksmi. Aģentūra "Siņhua" vēsta, ka Fudzjaņas provincē, gatavojoties taifūnam, drošākās vietās patvērušies vairāk nekā 80 000 cilvēku, bet Guandunas provinces varasiestādes lūgušas atgriezties ostā vairāk nekā 44 000 zvejas laivu.

Abās provincēs atcelti daudzi avioreisi un slēgta jūras satiksme starp Ķīnu un Taivānu.

Arī Guandunas atomelektrostacijā pastiprināti drošības pasākumi, vēsta "Siņhua".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!