Foto: Reuters/Scanpix
Horvātijas Konstitucionālā tiesa otrdien devusi rīkojumu nedēļas laikā pret galvojumu atbrīvot bijušo premjerministru Ivo Sanaderu, kurš stājies tiesas priekšā apsūdzībās par korupciju, vēsta viņa advokāte.

"Konstitucionālā tiesa nolēma, ka viņš atbrīvojams līdz 12.decembrim," intervijā televīzijas kanālam RTL sacīja Jadranka Slokoviča. "Tas neatstās ievērojamu ietekmi uz prāvu, taču Sanaders atradīsies daudz labākās pozīcijās, lai sagatavotu savu aizstāvību."

Zagrebas tiesas izmeklēšanas tiesnesis oktobrī noraidīja Sanadera advokātu lūgumu atbrīvot viņu pret 1,6 miljonus eiro (1,12 miljonus latu) lielu drošības naudu, atzīstot, ka pastāv bijušā premjera bēgšanas risks.

Aizstāvība spriedumu pārsūdzēja Konstitucionālajā tiesā.

Sanadera atbrīvošana, pamatojoties uz Konstitucionālās tiesas lēmumu, tiks izskatīta tuvāko dienu laikā.

Sanaders tiek apsūdzēts par aptuveni 482 000 eiro liela kukuļa pieņemšanu no kādas Austrijas bankas. Tas noticis pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, kas viņš ieņēma Horvātijas ārlietu ministra amatu.

Bijušajam premjeram izvirzītas apsūdzības arī par desmit miljonu eiro liela kukuļa pieņemšanu no Ungārijas enerģētikas giganta MOL.

Tiesas prāva viņa lietā sākās novembrī.

Sanaders, kurš Horvātijas valdību vadīja no 2003. līdz 2009.gadam, savu vainu noliedz, taču pret viņu uzsākta izmeklēšana arī vairākās citās korupcijas lietās.

58 gadus vecais bijušais premjers atrodas Zagrebas cietumā kopš jūlija, kad Austrija, kas viņu aizturēja pagājušā gada beigās, Sanaderu izdeva Horvātijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!