Ziņu aģentūru rīcībā nonācis kādas automašīnas videoreģistratora ieraksts, kurā redzams Ķīnas pilsētā Tjaņdziņā trešdien vakarā notikušo eksploziju mirklis.

Kā redzams ierakstā, automašīna piebrauc pie barjeras, kad tālāk priekšā uzplaiksnī pirmais sprādziens. Vadītājs sāk braukt atpakaļgaitā un pēc neilga mirkļa redzams otrs, daudz spēcīgāks uzplaiksnījums – triecienvilnis sašūpo kokus un pa gaisu lido dažādas atlūzas.

Vēstīts, ka eksplozijās, kas pilsētas industriālajā rajonā notika trešdienas vakarā, gājuši bojā vismaz 50 un ievainoti 700 cilvēki. Vēl daudzi nav atrasti. 

Piektdien turpinās liesmu dzēšana, bet gruvešos atrasts viens izdzīvojušais.

Sprādziens notika kompānijas "Ruihai Logistics" noliktavā - uzņēmums specializējies bīstamu kravu apkalpošanā. Starp tām ir gāze, viegli uzliesmojoši šķidrumi un indīgas ķimikālijas, no kurām dažas kļūst sprādzienbīstamas saskarē ar ūdeni.

Tomēr amatpersonas piektdien paziņoja, ka joprojām nezina, kādas vielas atradās noliktavā, kad tur izcēlās ugunsgrēks un notika sprādziens.

Pilsētas iedzīvotāji internetā sākuši paust satraukumu par piesārņojumu un videi radīto kaitējumu, un izsaka aizdomas, ka pilna informācija no sabiedrības varētu tikt slēpta, norāda BBC.

Sprādziena dēļ mājas nācies pamest 3500 iedzīvotājiem, kuri naktis pavada pagaidu patvērumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!